Hírek

Tájékoztató a jelenléti munkarendhez történő visszatéréssel kapcsolatban

1. Védelmi intézkedések

A nevelés-oktatás zavartalan, biztonságos folytatása érdekében továbbra is érvényes a tanév elején közzétett intézkedési terv:

  • testhőmérséklet-mérés
  • fertőtlenítés
  • maszk viselés
  • távolságtartás
  • rendezvények elhalasztása

2. Az alsó tagozat működése

A miniszteri rendelet célja, hogy az általános iskola 1-4. évfolyamai a tananyag elsajátítása érdekében rendes munkarendben, jelenléti oktatásban vegyenek részt 2021. április 19-től. Ezeknek az évfolyamoknak nem szervezhető digitális oktatás akkor sem, ha szélsőséges helyzet alakul ki.

A szülő kérheti gyermeke távolmaradását indoklással a jelenléti oktatásból, de a jogszabály nem ad lehetőséget online oktatás megvalósítására. A szülőnek kell vállalnia gyermeke oktatását a Kréta naplóban rögzített tananyag, házi feladat alapján.

Felhívom a figyelmet, hogy a 20/2012. EMMI rendelet változatlanul érvényes, tehát a tanuló 250 órát meghaladó hiányzása esetén eredményes osztályozóvizsga letételével teljesítheti a tanév követelményeit.

3.  A felső tagozat működése

Az általános iskola 5-8. évfolyamain 2021. május 10-ig továbbra is tantermen kívüli, digitális oktatás valósul meg. Szülői igény esetén megszervezzük a felsős tanulók felügyeletét az eddigi ügyeleti rendszerben (7-17 óra között). Az igényeket az iskola e-mail címére, vagy az osztályfőnök részére kell jelezni.

A tanórákon köteles a tanuló órarend szerint részt venni, a kiadott feladatokat elkészíteni, visszaküldeni. Online óra esetén a DKT vagy egyéb kiküldött felületen mikrofonnal, lehetőleg kamerával időben bekapcsolódni.

Várhatóan 2021. május 10-től az 5-8. évfolyamokon is folytatódik a jelenléti oktatás.

Felhívom a figyelmet, hogy a 20/2012. EMMI rendelet itt is érvényes, tehát a tanuló 250 órát meghaladó hiányzása esetén eredményes osztályozóvizsga letételével teljesítheti a tanév követelményeit.

Budapest, 2021. április 16.

Rapatyi-Zöld Mária intézményvezető