Hírek

Étkezés bankkártyával történő kifizetése webes felületen

Tisztelt Szülők!


2019.09.14-étől életbe lépnek az Európai Unió PSD2 irányelvének rendelkezései, amelyek többek között kötelezővé teszik az erős ügyfél-hitelesítést valamennyi online pénzügyi tranzakciót, így a szülő által az étkezés WEBes felületen lebonyolított megrendelés összegének bankkártyával való kiegyenlítését illetően is.
 
A PSD2 irányelv erős ügyfél-hitelesítésre vonatkozó kritériuma alapján minden elektronikus tranzakció esetén kétszintű hitelesítés szükséges.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kártyaadatok megadása után további hitelesítő adat (pl. mobiltelefonra a bank által sms-ben küldött kód) begépelése is szükséges.

Ennek a további hitelesítő adatnak az alkalmazásához szükség lehet a számlavezető bank felé valamely, - eddig esetleg nem bejelentett - információ/adat megadására.
(Az előbbi példánál maradva: pl. mobiltelefonszám megadására regisztrálására lehet szükség, Természetesen az alkalmazott módszer bankonként változhat.)
 
Amennyiben a számlavezető bankja nem rendelkezik az ehhez szükséges adatokkal, akkor 2019.09.14. után akadályba fog ütközni az étkezés webes felületen történő megrendelésének kiegyenlítésekor.
 
Ezért felhívjuk figyelmüket, hogy szükség esetén gondoskodjanak a számlavezető bankjuknál a fent leírt módosítás beállításáról, amennyiben ezt még nem tették meg!